Ревю:Твърде далеч.Пропадане -Аби Глайнс


Издателство:Егмонт 
Година на издаване:2015г
Поредица:Твърде далеч
Корици:меки
Брой страници:256
Цена:12.90лв
Резюме:
Последното нещо, което Блеър Уин иска, е да се премести да живее с новото семейство на баща си в Розмари Бийч, Флорида. Но няма избор. Майка й е починала след продължителна болест, оставяйки след себе си куп дългове и никаква възможност за Блеър да запази малката им ферма в Алабама.
Пристигайки в богатия курортен град с джип и пистолет под седалката си, Блеър знае, че никога няма да се впише там. Още по-разочарована е да открие, че баща й е заминал за Париж, оставяйки я с новия й доведен брат, Ръш Финли. Циничен, надменен и безпардонен, син на прочуто рок величие, той е толкова разглезен, колкото и чаровен, и веднага влиза под кожата на Блеър.
Но докато лятото минава, Блеър започва да гледа на Ръш в нова светлина и си дава сметка, че привличането помежду им стига твърде далеч...

Посегнах към тази книга доста импулсивно ,защото исках нещо разтоварващо  и неангажиращо , но и нещо с любовни елементи  и определено открих всичко това в книгата на А.Глайнс.Тази тънка книжка , която буквално се чете за часове успява да остави след себе си едно много приятно усещане за интересна история ,която искам да разбера как ще завърши.Корицата също е много хубава и момичето на нея напълно отговаря на описанието на Блеър.От резюмето вече сте се запознали с двамата главни герои Блеър и Ръш  както и злобната Нан.


Блеър - тя е загубила всичко в живота си , натрупала е много болка , останала е без дом и единствената и надежда е баща й , който макар ,че е изоставил семейството си преди 5 години все пак е баща на Блеър и тя очаква някаква помощ от него след като преди дни  е погребала майка си .Като се има предвид  и това ,че тя е само на 19 години се оказва ,че за крехката си възраст е преживяла твърде много.
Определено в книгата ми хареса това ,че за разлика от повечето подобни любовно -еротични романи ,където главната героиня е слаба и безхарактерна , неспособна сама да се оправя в живота , то тук наблюдаваме точно обратното.От 16 годишна възраст Блеър е поела грижите за майка си и за осигуряването на пари за лечението.Научила се е да се справя с всичко сама.Жертвала е себе си в името на майка си като е пропуснала нормалните занимания за едно момиче на 16год - излизане с приятели , ходене по купони , гаджета.Всичко това и е далечно и непознато.Но за сметка на това има пистолет и може да стреля отлично с него, а колко момичета могат да се похвалят с  това умение :)

Ръш -Неговият образ  е обгърнат от мъглата на тайнствеността и загадките.Естествено той е красив , богат , с труден характер и всяка вечер спи с различно момиче.Отначало той сякаш пренебрегва и избягва Блеър , поне такова усещане създава у читателя.Непрекъснато е зает със своите купони и нови момичета , който изритва на сутринта.Усеща се ,че пази някаква тайна , че крие дълбоки рани от миналото си , но те постепенно започват да се разкриват чак в края на книгата.
Онтошенията меджу Блеър и Ръш са трудни.На моменти той прави крачка към нея като и показва ,че не я мрази  и презира , след това се отдръпва рязко.От своя страна тя е запленена от него и се мрази заради това.Ясно осъзнава пропастта между тях.Колкото и да е клиширано те все пак са от различни социални среди и това оказва своето влияние.Ръш притежава милиони , докато Блеър е принудена на да яде филии с фъстъчено масло ,за да спестява. С времето Ръш постепенно се отпуска или по скоро се предава на влечението си към нея и я допуска малко по навътре в своя свят.Тя пристъпва плахо ,защото знае ,че не може да има мъж като него., поне не и за дълго.Заглавието е много добре подбрано ,защото именно това се случва с Блеър , тя "пропада "дълбоко към нещо ново и различно ,без да знае къде ще я отведе това.


"Видях  я .Жестока, убиваща любов.И й повярвах.Толкова ясно я виждах.Но беше прекалено късно.Любовта не беше достатъчно."



За да всее раздор в техните отношения на хоризонта се появява и ужасният образ на Нан - сестрата на Ръш.Още с първоначалното описание за нея авторът сякаш ни подсказва колко тъмна и жестока е същността на Нан.Личи си ,че тя е била наранена и това я е озлобило,макар това да не е оправдание за поведението и.Още в първия миг та намразва Блеър и е готова да стовари цялата си злоба срещу нея.В началото на книгата читателят няма как да знае защо това е така , но после нещата си идват на мястото.Оказва се ,че и тук има дълбоко скрита тайна , който всички освен Блеър са знаели.


Внимание заслужават и второстепенните герои,чиито образи също са изградени много добре.
Пристигайки пред къщата на Ръш още в първия момент тя е посрещната от Грант ,който се оказва пълна противоположност на Ръш и е готов веднага да и помогне и да  я приюти.Дарла я наема на работа в един голф клуб , където се оказва обект на много мъжки погледи и закачки.Там среща и Уудс ,който е готов да и предложи много повече от работата която има сега.Уудс се аказва и защитник на БЛеър в много тежки ситуации и макар тя да не е готова да откликне на желанията му както му се  иска , той се държи добре с нея   и й помага.В клуба по голф Блеър среща и първата си и единствена   приятелка от много години насам -Бети.Макар тя да е доста вятърничева  и непрекъснато да търси мъжка компания , все пак Бети  е добро момиче и двете си допадат много.
В крайна сметка отношенията меджу Блеър и Ръш остават с отворен край в тази книга.И двамата са насъбрали твърде много болка , Ръш е пазил прекалено много тайни , я когато те изведнъж се изсипват върху Блеър тя не  еспособна да ги понесе.Болката я залива и тя се нуждае от време , за да осъзнае всичко и да подреди живота си на ново.
"Сбогуванията не заслужават репутацията ,която са им измислили хората."
Определено останах с много добри впечатления от книгата и от стила на авторката.Не очаквах сюжетът и самите герои да са ми толкова интересни , но определено тази първа книга от поредицата запали интереса ми  и към останалите книги и към съдбата на Блеър и Ръш.




0 коментара:

Публикуване на коментар