Ревю:Ангелска кръв -Налини Синг


Издателство: Егмонт
Година на издаване :2016г
Корици:меки 
Брой страници 432
Цена 16.90лв 
Резюме:
В играта на архангелите смъртните плащат цената…
В един свят на красота и жажда за кръв, в който ангели властват над вампири и смъртни, ловецът Елена трябва да намери архангел предател. Това е задача, с която малцина биха се нагърбили, но за пленителната млада жена няма невъзможни неща. Особено когато поръчението идва от загадъчния Рафаел – смъртоносно същество, отбягвано от всички. Елена знае, че провалът не е вариант, дори мисията й да е невъзможна. Скоро обаче красивата жена открива, че стои на ръба на бездна. Кошмарът на зверските убийства, пред които е застанала, не може да се сравни с ужаса, който изпитва пред насладата от докосванията на Рафаел. Защото, въпреки че привличането между двамата не може да бъде спряно, тя не е сигурна, че е готова да плати цената за него.

Авторката е изградила един доста различен , но и реалистичен свят , в който ангелите в повечето случаи не са от добрите ,а вампирите живеят свободно сред хората и са подчинени на ангелите , а архангелите  са на върха в йерархията.Съществуват и ловците от Гилдията  , който се нагърбват с тежката задача да хващат нарушителите или в случая избягалите вампири.


Елена  - тя има уникална дарбата  и надушва вампирите , което я прави и най добрия ловец от Гилдията.   Изцяло отдадена  е на работата си и  не се спира пред нищо ,за да постигне целите си ,  но с последната си мисия  ще срещне известни затруднения.В началото на книгата не се разкриват много детайли около миналото на Елена , но с течение на времето се оказва ,че тя  е преживяла доста чудовищни неща и това несъмнено е оставило отпечатък в съзнанието й.От семейството й единствено баща й  и сестра й са  живи , но той е последния човек , с който тя би желала да има някакъв контакт , тъй като преди години  се е отрекъл от нея заради способностите й , а сестра й също не желае да поддържа контакт с нея.За щастие Елена е намерила ново семейство в Гилдията , където се чувства в свои води заобиколена от най-добрата си приятелка Сара и Ранзъм ,който също и е само приятел.Това са хората , на които може да се обади за помощ по всяко време и те веднага да се отзоват.

Рафаел е архангел -едно от най могъщите същества и управлява цяла Северна Америка.Трябва да призная ,че тази организация на управление ми беше доста странна в началото , а и обикновените хората се оказаха доста ниско в йерархията.Естествено Рафаел е изключително красив и магнетичен и същевременно доста властен и студен на моменти. Той умее да прониква в съзнанието на Елена и да провокира еротични мисли в главата  й , а това прави нещата още по трудни за нея.Естествено наблегнато е на сексапила на Рафаел, но също така има доста описания на изящните му крила , а на мен някак си ми  е трудно да се го представя с едни огромни крила по време на някакви секс сцени например.Просто крилатите човечета не се вписват в идеала ми за сексапил :Д Но пък в очите на Елена той е пълното съвършенство.
Рафаел разполага с 7 пазителя ,които образуват кръга на седмината  и те са се посветили изцяло на това да бранят и защитават живота на архангела.
Дмитрии е древен вампир , който умее да издава уникално омайващ аромат и да привлича жените.Първоначално той не гледа с особено добро око на Елена , а след едни определени събития дори е готов да я разкъса на парчета.Но Рафаел издава заповед тя да не бъде наранявана и всеки е длъжен да се съобрази с думата му.Изумително е колко предан и верен е един вампир на своя господар и макар Дмитрии да е свободен да изрази мнението си , в крайна сметка накрая всичко е в ръцете на Рафаел.

Още един образ , който много ми допадна е Илиум - той е ангел , но интересното при него е че крилата му са сини.И аз бях доста учудена в началото , а и при всяка своя поява на публично място той се оказва голяма атракция за хората.Също като Дмитрии и той е пример за вярност към господаря си, дори жертва живота си ,за да спаси Елена.
Няма как да не спомена Михаела ,която дълго време е имала любовна връзка с Юръм и също е доста силен архангел ,но всъщност тя не е способна да обича никои друг освен себе си.В своите любовници тя вижда единствено изгодата ,която би могла да получи.Още когато тя вижда Елена за първи път , усеща че между тях с Рафаел има нещо и е готова веднага да нападне и унищожи Елена.За нея тя е една нищожна смъртна , която е лесно заменима и не означава нищо, но за щастие за Рафаел нещата седят по доста по-различен начин.Въпреки силата и властта ,които Михаела притежава , тя се чувства истински изплашена и застрашена , когато Юръм идва за нея и е готов да я убие.В крайна сметка Михаела не се превърна вв моя любимка , но се оказа интересен образ , който в последствие може би ще се развие.


Сюжетът на книгата естествено се върти около любовната история примесена със сексуалните преживявания на героите.
Наблюдават се и  доста кървави сцени и жестоки описания на жертвите на Юръм.От могъщ архангел той се превръща в още по-могъщо чудовище , което сее само смърт и разруха .
На моменти в книгата имаше някои неясноти ,които може би ще се разкрият в следващите части на поредицата.Доста неща бяха само загатнати , а около Елена и семейството й има доста тайни.
Финалът на книгата ме остави доста изненадана ,не бях очаквала да се случи точно това и дори не разбрах как така стана, а и честно да си призная не усетих кога Елена и Рафаел успяха да се влюбят.Не усетих особено голяма тръпка между тях и не успяха да се превърнат в някоя от любимите ми двойки от книги.
Цялостната ми оценка за книгата е ,че със сигурност съм чела и доста по -интересни книги и тази може би не  е след любимите ми , но не съжалявам ,че я прочетох , тъй като ми беше интересна и даде един по-различен поглед върху отношенията между хора , ангели , вампири и архангели, а и досега не бях чела книга с всички тези същества заедно.
Силно се надявам от Егмонт да издадат и другите части от поредицата ,който са доста впечатляваща бройка - за сега книгите са общо 9, а и определено има какво да се случва , тъй като в тази първа книга доста от нещата са само загатнати, така че интересното предстои.



2 коментара:

  1. Ооо, никога не съм чела нищо за арханцели, но преди няколко дни си купих книгита и нямам търпения да я започна ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвям се ,че си си купила книгата и се надявам да ти хареса , ще се радвам да споделиш мнението си като я завършиш.Приятно четене :)

      Изтриване