Ревю:Свързани - Елизабет Ноутън




Издателство Еклиптик
Година на издаване :2015г.
Страници 304
Цена : 17.99лв
Резюме:
Сред всички Аргонавти Зандер е най-опасният. И причината за това не са слуховете, че е безсмъртен, а защото се сражава така, сякаш няма какво да губи. Но той е потомък на легендарния герой Ахил, така че и у него все някъде ще се намери уязвима… пета.
Демоните стават по-силни и успяват да се промъкнат през ограниченията на Подземния свят. И сега Безсмъртните пазители, както никога преди, са длъжни да защитят и двата свята – своя и този на смъртните.
Зандер не иска дори да мисли за Калия – лечителката, в която някога беше разпознал своята единствена сродна душа и която го беше отблъснала.
Но с цялата вечност на безсмъртието пред себе си, той не може да си представи как ще изживее живота си сам и без единствената жена, която го кара да се чувства толкова… жив.

Прочетох книгата още ,когато излезе на пазара , но чак сега имам възможност да споделя мнението си 
Трудно ми е да говоря за книгата без да разкрия твърде много от съдържанието , а и все пак това е втората част от поредица.
Сюжетът определено е интересен и за мен е по различен от прочетените напоследък книги.Разкрива се един различен свят на принцове , принцеси , пазители , богове и лечители .Така звучи доста объркано , нали ?Историята се основава на елементи от гръцката митология в един по осъвременен вариант.Наред с това е вплетена и любовна нишка,семейни тайни, интриги и предателства.
Книгата ни отвежда в света на Арголея , където живеят пазителите -агронавти - воини защитаващи своята страна дори с живота си .А Зандер е един от тях - суров и жесток в битките , той е смятан за безсмъртен , но като всички останали и той има слабо място .
Калия е неговата сродна душа, тази която му принадлежи и която желае , но обстоятелствата са ги разделили и сега те отново ще се опитат да открият път към себе си.
В книгата се разкриват доста тайни и част от пъзела се подрежда ,много неща между тях двамата се изясняват.
Образът на Калия е изпълнен с много болка от миналото, с много тайни и саможертви които е трябвало да направи и все още прави.
"Истинският лидер винаги отмества собствените си желания настрани заради благото на останалите.И принася жертва.Защото това с края на краищата оправдава всичко"

Личеше си каква страст и любов има между двамата герои , но не знаех че книгата е наситена с такива еротични моменти и детайлни описания.Малко ми  е странно ,когато се смесят фентъзито и еротиката , май все още не съм открила  книгата с правилната комбинация между тях Доста трудно е да пресъздадеш секс сцените в книгите по правдоподобен и красив начин , без те да звучат нелепо или пресилено.Може би се дължи на превода ,но някои изрази бяха доста странни и не ми допаднаха , освен това беше отделено доста време на сексуалните преживявания на героите докато около тях се случваха доста сериозни неща засягащи ги пряко.
Както споменах и по горе имам известни забележки относно превода и стилистичните грешки в самата книга,които не бяха една или две ..., а това отнема част от удоволствието на четенето.
Много се колебая в оценката си за книгата  и  мисля ,че бих дала  3.5 от 5 звезди .Определено ми хареса идеята и сюжета на книгата, но сякаш самото изпълнение на тази идея не ми допадна толкова.Това ве означава обаче ,че не чакам с нетърпение следващите книги от поредицата ,за да прочета историите и на другите агронавти.

0 коментара:

Публикуване на коментар