Ревю: Домът на мис Перигрин за чудати деца -Рансъм Ригс


Издателство:Бард 
Страници:364
Корици: твърди 
Година на издаване:2015г.
Цена :21.99лв
Резюме:
„Домът на мис Перигрин за чудати деца”е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перегрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перегрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.

Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. „Домът на мис Перегрин за чудати деца“ ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките – възрастни и тийнейджъри



Определено това беше една доста необикновена и различна книга от която да си призная дори не знаех какво да очаквам .но истината е ,че ме изненада много приятно.

Както вече сте прочели историята се развива около 16-годишния Джейкъб ,който е израснал със странните и чудати истории на дядо си .В тях той е разказвал на внука си за сиропиталището ,в което е живял  и за  странните му обитатели.Историите дори са подкрепени с още по-странни снимки ,които в последствие Джейкъб разбира ,че са фалшифицирани  и спира да вярва на историите на дядо си.Докато той не умира при странни обстоятелства и това не нанася травма върху психиката на младия Джейкъб.Той тръгва на далечно пътуване към мястото ,където е отраснал дядо му -а именно остров Кеърнхолм  ,в търсене на истината ,която да му донесе спокойствие, но престоят му там се оказва всичко друго , но не и спокоен.
Първоначално си мислех ,че книгата ще е доста плашеща ,още повече че корицата и поместените снимки в нея свидетелстваха именно за някоя зловеща и призрачна история.Вярно е че имаше някой страшнички моменти , но книгата е много приятна, интересна  и изпълнена с приключенски дух.Попадайки на остров Кеърнхолм , Джейкъб започва своето търсене събирайки сведения и артефкати какво се  е случило с децата от дома на мис Перигрин , но това което намира не го удовлетворява.Информацията е оскъдна и никои не успява да даде по подробно обяснение на нещата .Затова Джейкъб предприема свое проучване във вече порутената сграда на дома.Както сами се досещате там се натъква на доста странни неща.



Самата мис Перигрин е доста странна"птица " и в началото още усетих ,че крие доста неща от Джейкъб , а всички  обитатели на къщата ми станаха много симпатични .Всеки от тях си има някаква история и нещо отличаващо го от другите.В един момент  нещата ми се сториха доста странни и оплетени , но лека полека си дойдоха на мястото.Определено авторът е сътворил един интересен и вълнуващ свят като е преплел в книгата доста мистерия , леко фентъзи и много приключенски дух.Сякаш има от всичко по малко ,за да се получи една завладяваща история.
Финалът беше отворен и ни оставя да размишляваме за това какво ще се случи в следващата книга 

Трябва да призная на издателство Бард ,че са се справили отлично с оформлението на книгата ,тъй като твърдите корици и поместените в книгата снимки придават много луксозен вид на изданието и доставят изключително удоволствие на читателя.
Книгата е част от трилогия , а по нея вече е направен и филм ,чиято  световна премиера е на 30-ти септември.
Нямам търпение да прочета и останалите две книги от трилогията. Ще се радвам да споделите какви са вашите впечатления от книгата :)

0 коментара:

Публикуване на коментар