Ревю: Правилата на привличането - Симон Елкелес




Издателство : Ибис
Година на издаване:2016г.
Корици:меки 
Брой страници: 296
Цена:12.90лв.
Резюме:
След като се забърква с опасна банда в Мексико, седемнайсетгодишният Карлос Фуентес е изпратен да живее в Колорадо при по-големия си брат Алекс. Но той не желае да следва пътя, който брат му е предначертал за него, записвайки го в местната гимназия. Вместо това иска да продължи да живее „на ръба“ и сам да определя съдбата си. Изпълнен с бунтарски дух, Карлос много скоро се забърква в неприятности, натопен за притежание на наркотици от наркобарон с влиятелни връзки. За да не бъде изключен от училището, Карлос е изпратен да живее в дома на бившия наставник на Алекс – професор Уестфорд.
Когато Карлос среща Киара, дъщерята на професора, която е целеустремено и добро момиче, той е шокиран от чувствата, които започва да изпитва към нея. Тя по нищо не прилича на момичетата, които обикновено го привличат, но двамата много скоро откриват, че в сърдечните дела правилата на привличането надделяват над социалните различия. За съжаление, любовта им е почти невъзможна, тъй като въпреки желанието на Карлос да бъде с Киара, той не може да се откопчи от желязната хватка на наркобарона.
А дали Карлос ще е съгласен да застраши сигурността на Киара и семейството й заради шанса да живее живот, за какъвто дори не е мечтал?

Тук може да прочетете ревюто ми на първата книга от поредицата Перфектна химия

Както и предишната книга от поредицата , то тази се оказа също толкова сладка , вълнуваща и поглъщаща вниманието на читателя.Както сте разбрали историята се развива между Карлос и Киара ,които на пръв поглед са пълна противоположност и никои то тях дори не си е помислял да има нещо общо с другия , но както се казва съдбата си знае работата.

 Киара - тя е скромно и срамежливо момиче , което заеква ,когато е притеснено ,носи развлечени тениски и ходи с вързана коса.Със сигурност тя не е най-привлекателното момиче в училище,но притежава свои собствен чар и обича предизвикателствата.Точно такова предизвикателство се оказва Калрос -новият ученик в гимназията, на когото му е нужен училищен ексурзовод ,който да го разведе в  новото училище.И Киара се оказва подходяща за тази роля ,тъй като през последната година в гимназията ,тя е решила да излезе от "черупката" си и да бъде себе си.След като гаждето ѝ Майкъл я е зарязал с смс(кой постъпва така)тя иска просто да продължи напред.В това отношение много ѝ помага най-добрият и приятел Тък.С чувството си за хумор и непрестанен позитивизъм той определено прави дните и по- забавни.
"- Престани да мислиш за Майкъл - нарежда Тък
- Той беше сладък
- Както и косматия пор ,но не искам да се срещам с него.Можеш да си намериш някой много по- добър.Не се подценявай."
Тък - трябва да кажа ,че той е един от най- забавните образи , с който съм се сблъсквала до сега.Макар да е гей ,той говори за себе си с  ирония и не се притеснява от това което е.Опитва да се сприятели с Карлос и, въпреки че той винаги е уж враждебно настроен към него , в крайна сметка те изграждат по между си нещо наподобяващо приятелство.

Карлос - в тази книга той почти през цялото време се държи като истински "за*** к"Докато брат му Алекс беше доста арогантен и саркастичен ,то Карлос е направо груб и се държи отвратително с Киара.Той е убеден ,че неговата съдба е най- тежка ,тъй като е израснал в бедност и никои не може да го разбере.Затова и сложил
маската на гадняр и по този начин отблъсква хората около себе си .Вътрешно в себе си той се страхува ,че хората , на които държи ще го изоставят и затова предпочита да не се сближава с никого.По лесно му е да ги отблъсква отколкото да се сближава с тях .Същото прави и с Киара.Но професор Уестфорд е виждал много проблемни момчета като него и му е ясно ,че поведението на Карос е само една маска ,зад която се  крие уплашено момче , което жадува някои да се погрижи за него и да има нормален живот.
Колкото и да не иска да си признае Карлос малко завижда на Алекс и Бритни за тяхната любов.Хубаво е отново да се срешем с тях и да видим как се развива живота им .И при тях не всичко е като в приказка , но въпреки това те продължават да се обичат все така силно.
И въпреки странния си стил на обличане и вечно вързана коса Киара успява да събуди у Карлос нещо различно и ново.Борейки се с желанието си да я отблъсне той същевременно иска да я закриля  и да я държи завинаги в прегръдките си.

"Може би ,защото това момиче никога не се оплаква от работата.Тя не си бои да изкачва планини, да поправя коли , да предизвиква кретени като мен или да изцапа ръцете си в кухнята.Има ли нещо , което това момиче да не може  - или да не иска да направи?"
В образа на Киара доста ме учуди това ,че макар да изглежда срамежлива и неуверена в себе си , в дадени моменти може да е доста напориста.На няколко път  сама се нахвърли върху Карлос и беше доста уверена в това , което искаше.Тя  бързо успя да надникне зад маската на самодоволен гадняр ,която Карлос редовно носи  и да се влюби в момчето зад нея.

"Макар че той с всичко сили се старае да се прави на кретен , всеки ден зървам все повече от истинския Карлос.Когато играе с брат ми , виждам добротата му , която крие от останалия свят.Когато се шегува с мен , показва игривата си страна.Когато ме целува, усещам отчаяната му жажда за обич.Когато готви мексикански блюда или примесва английския си с испански думи  , лоялността към корените и културата на неговия народ струят от него като слънчев лъч "
Определено авторката си е свършила работата отлично , тъй като и в тази книга ясно усещаме страстта и привличането между двамата герои, но ставаме свидетели и на доста мили моменти.

"Що за момиче носи развлечени тениски всеки ден , най-добрият му приятел е гей , заеква ,когато се изнерви , залепя разписание за душа върху огледалото в банята, пече глупави курабийки с магнити само за за ме вбеси, поправя коли като момче и се вълнува от предизвикателството да сложи презерватив. "
В тази книга отново имаме възможност да проследим историята от две гледни точки - тази на Киара и на Карлос.Авторката ни дава възможност да надникнем в мислите им и да прочетем онова ,което те не искат да изрекат  
В крайна сметка книгата завърши с щастлив край както и очаквах.Както и в Перфектна химия така и тук ,авторката ни дава бърз поглед над живота на героите  след доста години 
Определено трябва да отбележа ,че българските корици ми харесват много повече от оригиналните.Доста по- свежи и младежки са.А след броени дни  на българския пазар излиза и третата книга от поредицата - Верижно реакция - разказваща историята на Луис Фуентес -най-малкия брат от фамилията.


0 коментара:

Публикуване на коментар