Ревю: Паднали ангели - Лорън Кейт

Издателство:Intense
Година на издаване:2010г.
Брой страници : 360
Цена : 14.99лв
Резюме:
Има нещо до болка познато в Даниел Григори. Загадъчен и надменен, той завладява вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия си ден в пансиона „Меч и Кръст” в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, учениците до един са пълни откачалки, а охранителни камери следят всяко движение. Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да се разбере това – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна… дори ако то я убие. А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, използван от него отново… и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години… и да гледа как то умира. А Лус е негова спътница, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност. Опасна, мрачна, романтична творба...



Резюмето на книгата предполага това да е една вълнуваща история изпълнена с приключения , любов и ангели. Но поне до средата на историята всичко се развиваше като обикновен любовен тийн роман, където Лус попада в ново поправително училище и там среща нови приятели както и две страхотни ,но и доста различни момчета. От едната страна е Кам , който винаги се оказва на една ръка разстояние от нея, винаги готов да помогне или да и поднесе неочакван подарък , а от другата страна е странния и загадъчен Даниел , към когото Лус изпитва необяснимо привличане , но той упорито я отблъсква.. До тук нищо кой знае колко интересно .Действието определено върви малко по- бавно от очакваното . За мен конкретно не беше проблем , тъй като ми се
четеше нещо леко , но ако някои очаква бързоразвиващ се сюжет с неочаквани обрати май това няма да е неговата книга. Дори самото заглавие "Паднали ангели" навежда на мисълта ,че ще има нещо свръхестествено и ангелско в цялата история , а до средата на книгата  едва се загатва за съществуването им.
Освен Кам и Даниел ,които се борят за сърцето на главната героиня , в новото училище тя среща и няколко приятели.
Пен е срамежливо и самотно момиче , което си няма никого и намира утеха като седи и се рови в библиотеката , но двете с Лус много си допадат и се сближават. Те предприемат своеобразно разследване за миналото на Даниел Григори  опитвайки се да разкрият тайните около него.
Ариана е бунтарката , която още от първия ден развежда Лус из училището и и разкрива всичко по- интересно и важно за живота в "Меч и Кръст". На моменти Ариана е доста откачена и странна , но все пак държи на Лус и винаги е готова да и помогне.
Самата Лусинда на моменти доста ме озадачаваше с поведението си.От една страна имаше някакво влечение към Кам , но всеки път го оставяше по доста глупав начин.От друга страна Даниел искаше да я отблъсне и в същото време все беше близо до нея и я водеше на разходки.
За съжаление една в последните 80 % от книгата нещата станаха малко по -интензивни и напрегнати.На Лус и се наложи да разкрие доста истини и да преживее голям шок.Нямаше някакъв кой знае какъв обрат ,който да шокира читателя и да го остави без думи.Дори до известна степен нещата бяха предвидими, но поне са  написани по интересен и хубав начин.
Финалът на книгата естествено е отворен и оставя след себе си доста въпроси и неясни моменти и определено съм любопитна какво ще се случва в следващите книги,  тъй като май не успях да разбера напълно смисълът на цялата битка , кой са добрите и кой лошите и кой за какво се бор(ако Вие сте разбрали ,ще се радвам да споделите :Д )

Очаквах доста повече от книгата. Самият стил на авторката ми допада  , описанията са хубави макар и доста подробни и историята се чете леко.Проблемът може би е  в очакванията ,които създава резюмето , тъй като поне  според мен книгата трябва да е описана като лека и разтоварваща любовна история ,разбира се с любовен триъгълник,където главната героиня е раздвоена между две страхотни момчета .Има я и леко мистериозната и тайнствена нишка , която би трябвало да загатва за нещо свръхестествено и опасно, но сякаш това е оставено на доста заден план . 
Корицата поне е прекрасна  и ми харесва доста повече от новата , която е с актьорите от филма. Наред със заглавието тя е едно от нещата привличащи читателя към книгата. Знам за поредицата отдавна , но все не съм се решавала да я прочета ,до момента , в който се заговори за филма и любопитството в мен надделя.Със сигурност не искам да заклеймявам книгата като лоша или скучна ,всеки си има вкусове  и предпочитания, просто аз се бях настроила за друг тип четиво и непрекъснато очаквах някакъв обрат или изненада. Разбира се накрая имаше известна изненада , но не беше нещо "уоууу"Както и по-горе споменах съм любопитна какво точно ще се случва в следващите книги и се надявам те да са малко по- динамични .





0 коментара:

Публикуване на коментар