Поне няколко причини да прочетете книгите на Ф. БакманВ заглавието умишлено съм написала „поне няколко  причини“, тъй  като всеки от Вас може да открие  стотици причини да прочете поне някоя от книгите на Бакман. Прочела съм и трите му книги плюс  новелата , а тук може да намерите и ревютата ми за тях. 

Излишно е да споменавам ,че съм запленена от историите и начина му на писане и с удоволствие бих прочела всичко написано от него.
Още с първата книга се влюбих в стила и  начина му на писане и смятам ,че всеки трябва да се докосне до тази магия. А сега ето Ви и няколко причини да го направите : 

     Защото книгите му  ще ви разсмеят. 

      Да точно така , ще Ви разсмеят.Героите доста често попадам в странни и комични ситуации ,които няма как да не ви накарат поне да се усмихнете.

 Защото ще ви разплачат

Аз съм от хората ,който почти никога не плачат на книги и филми , но Човек на име Уве , Брит-Мари беше тук и Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг направо ми „разказаха играта „  Признавам си ,че плаках много . Може би защото историите и героите в тях са толкова истински  или заради факта ,че разкриват неща от живота , които се случват на всеки , но историите на Бакман са изключително много емоционално наситени. В тях всеки открива по нещо от себе си  и вижда нещата по нов начин 

 Заради героите

Може би сте забелязали ,че героите на Бакман са виниги възрастни чудаци , който постепенно претърпяват някакъв катарзис, преосмислят живота си и откриват много нови хоризонти пред себе си .Именно това ги изгражда като силни и въздействащи образи.Самата аз често припознавам мои близки в героите на Бакман и това ме прави още по съпричастна към историята.

 Заради стила на писане

Поне за мен Бакман е очарователен разказвач  , който пише по малко странен и леко шантав начин , но пък знае как да привлече и задържи вниманието на читателя .Макар историите често да са доста силни и на моменти тежки ,той успява да представи нещата по лековат начин ,без да натоварва и да създава тягостно усещане.

От чисто любопитство

Покрай автора се вдигна мтого шум в последните години , а книгите му са високо оценявани . Това само по себе си би потикнало много чичатели да захванат някоя негова книга поне , за да разберат за какво е цялата тази еуфория около автора.   Искате истинска история от живота ,която ще Ви накара да изпитате множество емоции и ,която ще помните дълго след това.

   Заради проблемите ,който поставя на дневен ред в книгите си.

   Не на последно място Бакман успява да зачекне някои злободневни теми от ежедневието ни и да постави акцент върху тях ,но без да е натрапчив 

    И така ,ако сте чели нещо от автора може да добавите  и вашите "причини" , а ако не сте чели... ами тогава какво чакате още. Изберете си една от историите му и се хвърлете в" дълбокото"

3 коментара:

  1. Много добър пост! Чела съм само "Човек на име Уве" и въпреки това мога да кажа, че наистина е автор, който си заслужава!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти много за милия коментар:)Определено и другите му книги не отстъпват по нищо на Уве... и ти пожелавам скоро да имаш възможност да прочетеш и тях=)

    ОтговорИзтриване