Ревю: Найтингейл Уей - Саманта Йънг


Издателство :Orange Books
Поредица : Дъблин стрийт
Година на издаване :2016г.
Брой страници:386
Цена:14.90лв.
Резюме:
Шеста част от вълнуващата любовна поредица "Дъблин стрийт" от Саманта Йънг. Една история за двама съседи, които не искат да имат нищо общо помежду си, но няколко изненадващи събития променят всичко. Докато миналото на Грейс не заплашва да развали всичко...
Логан е платил с две години от живота си за грешките, които е направил. Сега е готов да започне начисто. Има хубав апартамент, добра работа и много жени, които да го разсейват от миналото му. И една жена, която го побърква...
Грейс е избягала от семейството си, като се е преместила в друг град. Новият ? живот, пригоден към нуждите ?, е почти перфектен. Единственото, от което се нуждае, е да намери правилния мъж – или поне да намери начин да игнорира неустоимия, но дразнещ свой съсед. 
Грейс е решена, че няма да има нищо общо с Логан, докато непредвидени и изненадващи събития не започват да го показват като силен и решителен мъж, какъвто тя търси. Но точно когато започва да се поддава на чара му, обърканото ? минало заплашва да развали всичко, което има...
Тук ще намерите ревюта на останалите книги от поредицата ...
Лондон роуд
Джамейка лейн
Индия плейс
Скотланд стрийт
Както и сборника с новели - Любов в Единбург

Както не веднъж съм споменавала Дъблин стрийт е може би най-любимата ми любовно еротична поредица и съответно съм влюбена в стила на авторката и историите ,които създава.За съжаление дойде време да Ви поговоря за последната книга от вече споменатата поредица , а това може само да ме натъжава ,защото ми се иска да чета още за вече познатите ни герои.
В Найтингейл Уей се запознаваме с Логан и   Грейс - двама доста различни герои , които се  оказват съседи.Сигурно вече си мислите ,че историята е доста клиширана , но всъщност не е. Намесват се доста обстоятелства , който утежняват ситуацията и поставят на изпитание чувствата им.
Логан - в началото ми беше доста странен , а и не очаквах да има книга посветена и на него.Първоначално знаем единствено ,че е прекарал две години в затвора , а излизайки от там Брейдън му помага и му намира работа като управител на нощен клуб.Явно Логан се опитва да да навакса изгубеното време в затвора и всяка вечер си води различна жена у тях. Той живее на пълни обороти , но за негово съжаление това не се нрави на съседката му.Но отвъд забавленията и купоните ,на които са отдава , дълбоко в себе си той крие своите тайни и чувство на вина за отминалите събития.

Грейс - в нея първоначално най-много ми хареса професията ѝ - редактор на книги на свободна практика.В последствие разбира се се оказа ,че тя е забележителна личност готова да се раздава и да прощава. Убедена е , че мъж като Логан никога не би ѝ обърнал внимание и тази нейна несигурност довежда до доста проблеми.Всичко това е в резултат на психологическите травми нанесени ѝ от собствената ѝ майка ,която не е проявявала капка любвеобилност към  дъщеря си.Определено ми стана много мъчно за Грейс и начина , по който е израсла , тъй като за съжаление има много деца като нея ,които отчаяно търсят любов от страна на родителите си , но така и не я получават.
Няма как да не бъде спойлер ,но трябва да спомена образа на Майа. Това малко съкровище се появява ненадейно и преобръща света и на двамата герои.В нея се преплитат всякакви емоции , страхове и чувства.На моменти е изключително крехка ,но имайки предвид през какво  е минала се оказва ,че е доста по- силна от очакваното.
За разлика от предишните книги от поредицата то тази ми се стори някак по-сериозна.Може би героите са по зрели и обременени от миналото си и проблемите , с който се сблъскват са някак по- сериозни.Не е отделено чак такова внимание на еротичните сцени (не ,че липсват :)),но сякаш фокуса е в отношенията между Логан , Грейс и Майа.
Безкрайно много се зарадвах ,че отново всички останали герои присъстват и в тази книга заедно с всичките си деца (чиито имена обърквам и изобщо не помня кое дете на кого е ..)Естествено те бързо приобщават и новата двойка към своето обкръжение , за да си създадат един затворен кръг ,където цари  приятелство и уважение.Може би в реалния живот не е възможно да съществува такава огромна приятелска група от хора ,без да възникнат интриги ,но все пак ми харесва да чета за тях.
Не за първи път споменавам и българските кориците , който са страшно красиви и просто не могат да се сравняват с оригиналните (които никак не харесвам)
От написаното до тук вече Ви е съвсем ясно ,че нямаше как да не харесам и тази книга. Историята е написана леко като на места усещаме чувството за хумор на С. Йънг , в други моменти си проличава романтичната й натура , а в трети - богатото и въображение и описателсност по отношение на някои сцени.
В заключение ще кажа ,че ,ако харесвате този жанр значи със сигурност трябва да прочетете поредицата или поне да и дадете шанс(не вярвам да Ви разочарова)






0 коментара:

Публикуване на коментар