Ревю: Може ли да се срещнем отново? - Алисън Морган

Издателство: Ибис
Година на издаване: 2017г.
Брой страници:344
Цена:13.90лв.
Резюме:
Бри Какстън, собственичка на агенция за запознанства, е посветила живота си на любовта и може да се похвали с 98 % успеваемост. Тя е на върха в своята кариера и очаква публикуването на първата си книга. Бри ще е щастлива и доволна дори само да види творбата си отпечатана, но връхлетялата я изневиделица семейна криза я поставя пред истинско изпитание: тя се нуждае от немалка сума пари, при това бързо. И в личния й живот цари хаос, след като гаджето й я зарязва в момент, когато тя очаква да й предложи брак. Но кой ли ще си купи книга за любовта, написана от жена, чийто любовен живот е пълна бъркотия?
Принудена да спечели интереса на читателите, като разкрива подробности от любовната си връзка пред любопитна журналистка, Бри сключва сделка със свой клиент, попаднал в нейните два процента неуспех. Никсън е очарователен, загадъчен и невъзможен за сватосване, но Бри се нуждае от гадже за пред медиите и Ник трябва да изиграе тази роля. В началото всичко започва просто като бизнес и Бри е изненадана, когато светът неочаквано се влюбва в Ник и тяхната фалшива любовна история, а стъписването й е още по-голямо, когато открива, че се наслаждава на компанията му. Оплитайки се все повече и повече в паяжината от лъжи, Бри започва да се чуди коя всъщност е истината, докато открива мигове на щастие, смях и откровение с мъжа, който би трябвало да бъде всичко друго, но не и Прекрасния принц.

Лятото лека полека се изнизва , но , ако искате да запазите още малко лятното настроение и усещането за безгрижие и лекота , то това е вашата книга. "Може ли да се срещнем отново?" със сигурност ще Ви накара да пожелаете да се срещнете още веднъж с творчеството на авторката и да прочетете поне още няколко от книгите й . Историята е свежа и наистина очарователна, изпълнена с много комични ситуации и
много любов.
Най вероятно вече сте попаднали на доста ревюта , отзиви и коментари за книгата и няма да Ви изненадам с нищо ново, но пък смятам ,че още един поглед върху историята никога не  е излишен.
Както вече сте разбрали Бри Какстън е една успешна сватовница , на път да издаде собствена книга и очакваща всеки момент предложение за брак  от приятеля си. Но естествено нещата доста се объркват ,тя се оказва зарязана ,сама и нуждаеща се от гадже пък било то и  фалшиво. И тук се появява Никсън , неин клиент, с когото не е постигнала успех и все още не е намерила подходящата половинка за него , но пък тя самата е идеалното фалшиво гадже за него и той за нея. Със сигурност това може да звучи доста клиширано като сценарии , но в крайна сметка за мен е важно как е написана самата история. Може би и  сама мога да се досетя за развръзката на нещата и да предположа финала на книгата , но въпреки това я четях с огромно удоволствие ,защото просто е написана увлекателно и четейки си представям героите , атмосферата  и заобикалящата ги среда. Обичам такива книги ,които ме карат да си изградя в съзнанието цял филм и мислено да визуализирам всичко.
Бри е изключително приятен образ.Хареса ми това как във всяка ситуация тя се опитва да разгадае езика на тялото и да предусети настроението на човек. Дори се замислих ,че и на мен би ми било интересно да прочета някаква подобна книга свързана с езика на тялото(това беше малко лирическо отклонение.) Беше ми тъжно ,че героинята носи бремето на миналото и се обвинява за неща , които не са по нейна вина и ми хареса идеята за силната връзка с нейната баба Джо. Толкова години те са били само двете - подкрепяли са се и са се обичали , но въпреки това Бри все още търси нейното одобрение и прошка .

Шон е мъжът  , с когото Бри има връзка от 4 години и ,за когото смята ,че е мъжът на живота ѝ, докато той изведнъж не се почувства задушен от всичко това и слага край на щастието им. Бри определено е  съкрушена  и съсипана от тази внезапна раздяла без особено основателна причина и това действие на Шон има лавинообразен ефект , предизвиквайки толкова много събития и поредица от лъжи.Всичко уж започва под формата на "малка ,невинна лъжа" , но прераства  в една голяма измама и доста хора се оказват наранени.
Никсън  е перфектното фалшиво гадже. Красив ,богат ,чаровен -какво повече да иска една жена от него.На моменти отношенията между него и Бри бяха доста комични ,особено ,когато се намеси и  злобна катерица :Д , но сами ще прочетете повече за тези случки.
 И така книгата напълно оправда очакванията ми и покри критериите ми за приятно и разтоварващо лятно четиво. Остави ми един романтичен привкус и желание да се гушна в половинката си и да съм благодарна ,че го имам. Финалът беше много хубав , тъй като  не е излишно захаросан или претупан , а всичко се разви плавно и интересно. Видях ,че авторката има издадени още няколко книги и би било прекрасно издателство Ибис да ни зарадват с още нещо от нея ,особено ,ако кориците са толкова красиви като тази.
Тук е моментът да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на издателство Ибис за предоставеното копие от книгата :)

0 коментара:

Публикуване на коментар